| 4 comments ]


salam...
urmm...smakin ramai tgur pasal kewujudan belog nih...saye pon terase tersipu2 n segan bler dorg tanye balik pasal post2 kat sini...**ase malu tak ilang lagi**
maybe kene tambah widget yang bleh tgok baper org dtg singgah belog nih...tapi template yg telah diubahsuai nih tak support any application or widget la pulak...huhu
so....

ape yg nk share dalam entry arini...
sebelom mnjadi off9 untuk beberapa ketika disebbkan pekse malas nk luah2 ni...nk cter kat korg pasal bende yang saye teringin sangat jadi...
jadi ape???

jadi macam org lain...
mereka2 yang byk talent....yg bleh buat itu...buat ini...yang pandai main itu...main ini....
YES...saye seorg lelaki dewase (dewase atau peringkat akhir remaja) yang banyak tak dapat merase ape yg budak2 lain slalu buat.... bukan takde peluang..cume saye takde talent macam mereka...
contohnye ape???

1.men bola...urm..pasal sport nih memang cam fail sangat2.. ehh tak...saye memang dari sekolah kene main bola,,,saye defend setiap kali tapi know what??? tau tak istilah KAKI BANGKU???? ye..kaki saye kekok sangat macam kaki bangku dekat katin sekolah dulu2...
member ajak futsal...faisal ajak..najah ajak...mamu ajak...apez ajk...jawapan bese yg diberi... "takpelah...korg gi je lah..." pastu dorg tak ajak dah...huhu...da taw da jawapan standard...
lagi satu pasal team bola feveret...every time ade any league ke...world cup ke...tepakse melayan member dengar dorg ckp pasal si polan ni hebat lah...itulah..inilah...sampai saye jadi terkedu n kalo tgok final match..org len tgok gem yang cantek...saye??? saye tengok padang bola die je...luas...ijau...ade pattern lagik...huhu

2.pastu pasal men gem lak....as we all know..memang enjadi kegilaan remaja...anak budak...bapak budak suke maen gem online mahupon yang tak online...PES...DOTA...urm..pe lagi??? Counter Strike..Half Life la...macm2 ahh...
urmmbagi saye sume nih cam tak menarik pon...tak mcm dorg taksub nk men gem2 nih...saye ase cam.."aku nih cacat ker???otak aku nih tak fully develop ker cam budak2 len???"
maybe yes...maybe NO! huhu...sebb memang kajian dah mmbuktikan bahwe games ni la yang mengaktifkan otak mereka yg sedang membesar...bukan sekadar kpd kanak2...tapi gak kepada those yang sentiasa melatih otak untuk berkerja....
nak men game gak tapi......
sejak kecik..mama ngan baba tak halang pon men...tapi wktu kecik dulu saye lebih cnderung tgok tv...becakap...ngan membace.....tak taw la nape saye pelik....;p

3.pastu pasal issue kapel.....urm...takmoh la terang pjg2 pasal bende nih...masing2 taw halal haramnye...masing2 blaja pendidikan islam..masing2 ade pegangan akidah sendiri2..ada akal diberi...TAPI...
undeniable...
saye teringin gak...

sume tuh nafsu je ek...ALLAH tau isi haty...isi perot...isi benak stiap hambanya...Peliharalah aib sendiri kerana sedangkan Allah memelihara aib hambanya sendiri....

yang tuh pasal bende2 yang saye teringin sangatnk mastered in...nk meRASE...tapy maybe takkan atau akan pada mase akan datang...who knows???

TAPY.....out of all the things yang saye teringin sangat tuh...Im gifted in certain aspect...

1.saye dikurniakan bakat untuk bercakap....memang ahh...bukannyebisu...tapi lebihnya dekat part presentation...debate...interview...saye suke sume tuh...
kalo budak2 lain ase takut..sebenarnye saye teruje gile...sebb waktu nilah saye dapat asekan... "I stood..I talked...then I conquer.." chewwah...huhu
ye...sejak dari sekolah lagi...kalo untuk sume majlis rasmi or tak rasmi saye akn jadi MC...akan jadi DJ...akan jadi tukang bagi syarahan... bercerita...pidato...bagi demo waktu minggu sains...(sgt rindu sekolah...moments suke mencapap..huhu)... and even bace Al-Quran pon saya kebas... (walopon dikutuk dengan deras oleh mereka2 yg tak kenal tajwid dan kalimahsuci..,HATERS...sila mengaji leklok...bukannya meng**J**G)
sori....terlari topik..
pasal presentation lak...saya memang LIKE!!! untuk pertandingan2...byk kali menang..even untuk present slides dalam kelas pon..dapat penghargaan dari Prof.Chan Lai Keng..ye... Prof USM yang garang ajr tissue culture tuh...huhu
beliau cakap..." Yes..the whole class should look at Danial as a great example of a good presentor..." WAAAAAA...prof sebot name saya!!! suke sangat tapy sangat segan...**shy**

2.saya dikurniakan dengan otak yang sentiasa bergerak untuk mghasilkan bende baru dan berseni...saya suke sangat menDesign...dari design T-shirt...Bags...Wallpapers..even photomanipulation..
kalo member2 sume da taw da perangai saye suke menconteng...conteng buku..even laptop saya pon saye conteng...huhu..
(nntikan entri pasal sume my artzstuff ekk??)

3.bnyak agi talent yg saye Tuhan kasi pada saye untuk cover up sume kelemahan and kekurangan saye...saya suke n tau masak... suke mengarang..cipta puisi... suke buat deco arts... suke sangat men boling...suke bagi org senang...and saye suke sangat MEMIMPIN....usually I dont like to be the follower but most of the time...and situations I was obligated to be the LEADER...these are my qualities...

sesungguhnya Allah cipta sume ade baik buruknya..ada tinggi ada rendahnye...kita tak boleh jadi perfect...so respect yourself and others keyh??

nobody is perfect...
but im nobody...
does it means that im perfect???
answer: NOPE!!!!

slipOFtongue: minggu setadi week memang stressful... byk gila yg da miss up spjg sem rupanya...urm..
lagi2 skarg rase kosong gila..semenjak insiden haritu..dah takda tmpat share masalah da... suma pendam cm org gila... takpa la...saya bahagia bila org bahagia...
agi satu...Mama n babah nk betolak dis 8th Nov...harap mereka dapat Haji yg mabrur...:'} akan rndu mereka untuk 42Hary...






4 comments

dyalova said... @ November 3, 2010 at 12:18 AM

hebat lah danny!!!~ ^^, blog awak canggih okay =)
btw, all da best in ur exam!~

Queen M said... @ November 3, 2010 at 12:27 AM

wahhh~saye x rase awk x hebat..awk actly hebatt lahh~*clap2*

DanyRiz is just a label...Danial Hariz is the sacred name said... @ November 3, 2010 at 4:28 PM

wahh...korg follow ek...syg korg gak lah...*xoxo*

dyalova said... @ November 4, 2010 at 10:08 AM

heeee..sayang kamu jugaa Dan~

Post a Comment

Love Is In The Air

Written and art by Dany Riz. Powered by Blogger.

Joined Me, If You Love Me