| 8 comments ]

Assalamualaikum...

harini...15 Nov 2010... genap 7 hari tk tgok muke mama babah secare live...
harini jugak menunjukkan ade 3 hari je lagi untuk paper plant genetics...
harini rase kosong sangat2 sebab macam2 perkara...
semalam...dapat berita kurang baik...pemergian opahcu...kembali ke Rahmatullah...
harap opahcu ditempatkan dalam kalangan mereka yang beriman...
semalam jugak dapat panggilan dari mama...mama cakap mama sakit kaki kat sana...
sedangkan kita tau urusan Haji sume perlukan jalan kaki banyak...
Mama taknak operate lutut sebelum pegi haji sebab mama tau recovery time sangat lama...
mama takut mama terlepas peluang lawat bumi Allah kat sana....
Mama call cakap mama ok ja...tapi bila ariz tanya mama, mama sihat ke tak mama terus sebak...
ariz tak mampu buat apa2 selain boleh soakan ngan solat untuk mama kat sini...
ariz doakan babah jugak dapat comlpletekan haji dengan sempurna....
Mama ngan Baba maybe takkan baca post ni...tapi...

setiap kali mama call ariz cakap..."mama sayang hariz...jage diri ye sayang..."...and babah pulak slalu telefon and bagitau.."love you son..babah sentiasa doakan hariz.."
setiap kali dengar ungkapan tu dari baba ngan mama...ariz tak rase ariz da berumur 20 tahun...
ariz rasa ariz still anak yang selalu suka bermanje ngan mama n baba...

waktu balik Ipoh minggu lepas...sebelum melangkah keluar rumah..ariz peluk mama...
da cakap da ngan Kak Wan..ariz tak nk nangis... tapi once peluk je mama...terus meitik air mata secara automatik...mama cakap.."jangan bagi mama sedih..." ariz tau...mama pun skarang selalu ingatkan ariz..sebb kalau ape2 mama mesti call ariz untuk bagitau..
kalau ada pape yang mama nk buat keputusan..mesti mama tanya ariz jugak...mama nangis sambil lambai ariz masuk kereta...
ariz tak sedeh sebab kene pisah ngan mama untuk 42 hari ni...cuma rase terkilan tak dapat ade kat sisi mama kalau mama sket..pening ke..atau just nk berbual....

tapi mama takyah risau...ariz kat sini ok2 je...stakat ni..takda lagi pape masalah...

ariz doakan mama ngan mama dapat haji yang mabrur...aamiin


Ya Allah! Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa dua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.




8 comments

dyalova said... @ November 15, 2010 at 1:02 PM

Dan, sabar yeh...yup,doalah yg terbaik kte bole buat ble kte berjauhan....

jimah said... @ November 15, 2010 at 1:06 PM

btol2..bertahan.. bertahan!! insyaAllah sume urusan drg akan dipermudahkan.. =))

dah, g lap air mata ngan hingus tuh.. hiak3..

DanyRiz is just a label...Danial Hariz is the sacred name said... @ November 15, 2010 at 4:57 PM

tu lah...bile famili berjauhan...teman2 jadi pengubat duka..:')

call.me.myra said... @ November 15, 2010 at 7:52 PM

huhu..xpe~~doakan mereka :)
and kite sume juge..moge leh jwb plant genetics ngan jayanye!! :p

syahmi said... @ November 17, 2010 at 1:19 AM

aku pun ade jugak danial. selalu je ingat ko kat sini...haha. tabah dan kuatkan hati okey. tuhan sayang kita. sebab tu la banyak dugaan yang kita terima.

may allah bless :-)

Suara Hati Ini.... said... @ November 17, 2010 at 8:48 PM

gud luck paper jumaat ni..:)

DanyRiz is just a label...Danial Hariz is the sacred name said... @ November 18, 2010 at 9:31 AM

thanx 4 supporting....:')

dyalova said... @ November 20, 2010 at 1:20 AM

dan, nnti amik award kat bloggy saya ^^

Post a Comment

Love Is In The Air

Written and art by Dany Riz. Powered by Blogger.

Joined Me, If You Love Me